Om hotellet

Email: info@hotellparadis.com

+46 (0) 381-810 15

VÄLKOMMEN

TILL PARADISET!

OM HOTELLET

Hotell Paradis är ett familjeägt hotell som ligger mitt mellan Nässjö och Eksjö utmed väg R128 med en vidunderlig utsikt över sjön Södra Wixen. Nya ägare för verksamheten från 1 maj 2018.

Hotellet byggdes på 40-talet och har varit pensionat, vilohem, hem för rekreation och behandling genom åren. Dagens hotell inrymmer 21 rum i olika utföranden och i annex till huvudbyggnaden finns ytterligare 6 mindre lägenheter. Hotellet har en konferensavdelning, lekrum för barn, gästkök och en relaxdel med liten pool och bastu.

Vi samarbetar med ett massageföretag och har goda kontakter inom event och föreläsning om hälsa, friskvård och livets goda.

Hotellet är djurvänligt och har vissa rum/avdelningar där gäster kan ha med sig sina fyrfota vänner.

                                      

                                       Vi serverar vällagad mat i vår restaurang. Vår mat beställer vi i den mån det går från lokala producenter/odlingar och gårdar. Ostkakan från lilla mejeriet i Lommaryds prästgård, glass från egna kor i Ryssby och SIA, kött och korv från korna på Ebbarps Norrgård samt ägg från frigående höns från Bröderna Hyltbrings m.fl. Vi har ingen varmhållning eftersom vi lagar maten efter beställning, med kvalitetsråvaror och hemlagat i så stor mån vi kan, både vår mat och fika. Vi väljer oftast att servera våra gäster till bords för en lyxig helhetsupplevelse. Varmt välkommen!

TRÄDGÅRDEN

När vädret tillåter, ta gärna en rundvandring i trädgården, som tidigare varit visningsträdgård. Det stora växthuset har varit en sevärdhet, men används inte idag. Man kan hitta spännande växter som är perenna sedan många år. En liten guldgruva med blommor och spännande växter, kryddor, bärbuskar och fruktträd finns att upptäcka.

Fråga efter våra uteleksaker! Förutom en stor sandlåda för barnen så har vi krocket, Boccia, kubb, dart osv.

NATURRESERVAT

Några minuterns gångväg bort finns lilla naturreservatet Hackareviken med sin unika fauna och rika djurliv. Omgivningarna består till största delen av lövskog med vackra promenadstigar och små vägar. På våren blommar körsbärsträden i dalen, på kullarnas sluttningar blommar blåsippor och vitsippor i mängder.  Precis utanför dörren till hotellet går vandringsleden Smålandsleden, som är en del av den populära Höglandsleden.

HÄLSA PÅ VÅRA DJUR

Om du tar dig en rundvandring i trädgården, så ta vägen förbi hagen och hälsa på våra afrikanska dvärggetter Ronny o Ragge och minigrisarna Emil o Ida. De älskar knäckebröd, och dig med, om du har med dig.. De tycker om att bli klappade.

Kanske stöter du på små hundar om du är ute eller hästarna utanför staketet i Hackarevikens reservat.

 

SJÖNÄRA

Inom tio minuterns gångavstånd finns sjön Södra Wixen. Det är en källsjö i Emåns vattendsystem  med klart och friskt vatten utan försurningspåverkan. Sjön ingår i det Eyuropeiska nätverket av skydssvärd natur och har en stor artrikedom och har fina förutsättningar för en variationsrik vattenvegetation , fisk- och fågelfauna. Sjön hyser flera utrotningshotade arter.

Ett mysigt naturbadställe med grilltunna finns ute på udden.

TÄNK på miljön!

 

FISKE

Totalt finns nio olika fiskarter i sjön där abborre och mört är talrikast följ av siklöja och gädda. Du behöver lösa ett fiskekort för att få fiska i Södra Wixen. Fråga i receptionen och vi hjälper dig hur du löser ditt fiskekort via webben, dagskort 100kr/pers. Du kan även hyra roddbåt hos oss om du vill komma ut en bit på sjön. Fiske i sjön under 18 är gratis. Läs om fiske, regler och mycket annat på www.ifiske.se

Sjön är mycket rik på kräftor, under augusti och september är det därför förbud att trolla i sjön. Vi hänvisar gärna till Paradis Fiskecamp för deras lyxiga kräftevenemang och logipaket.

 

 

 

VILL DU BO PÅ HOTELL PARADIS?

TELEFON

0381-810 15

EPOST

info@hotellparadis.com

Copyright 2018 • HOTELL PARADIS • All Rights Reserved

HOTELL PARADIS

Paradis 2

575 96 EKSJÖ